woensdag 4 juli 2018

De belangrijkste redenen voor gebruik hondengordel

Autogordel hond

Autogordel speciaal voor de hond

Een hondengordel is speciaal gemaakt voor het vastzetten van uw hond in de auto. Het is een korte hondenriem waarmee u de hond kunt vastmaken aan de autogordel of de gordel adapter van uw auto.  

Kurgo auto zipline hondengordel
Kurgo hondengordel swivel met autotuig hondentuig

 






Er zijn een aantal praktische redenen om uw hond in de auto vast te zetten aan een hondengordel.  Naast dat u niet gestoord of afgeleid wordt tijdens het auto rijden is het voor de hond ook veiliger om vast te zitten. De meningen zijn hierover wel verdeeld. Maar in combinatie met een goed autotuig voor de hond zit uw veiliger bij een plotselinge noodstop. Daarbij is het ook nog zo dat het in veel landen verplicht is om uw hond vast te zetten.

Voordelen hondengordel

Niet elke hond vindt het prettig om in een autobench te zitten. Ook neemt het een enorme hoeveelheid ruimte in. Een goed en veilig alternatief is de hondengordel. Er zijn diverse hondenriemen voor in de auto. Daarmee heeft u de mogelijkheid om uw hond op de achterbank, de voorstoel of de kofferbak veilig vast te zetten. De plaats kunt u dus zelf bepalen.

  • Ruimte besparend tov autobench
  • Veilig tijdens botsing
  • In veel landen voorkomt u een boete
  • Bestuurder wordt niet afgeleid tijdens het rijden
  • Beperkte bewegingsvrijheid voor de hond
  • Voorkomt dat de hond tegen de voorruit aan geslagen wordt

Combinatie met een goed hondentuig

Kurgo Impact hondentuig auto
Gebruik een hondengordel altijd in combinatie met een veilig hondentuig. Er zijn speciale hondentuigen ontwikkeld voor in de auto. Een goed autotuig verdeelt het gewicht van een noodstop over de hele borst van de hond. Kurgo heeft voor de auto een tweetal hondentuigen ontwikkeld. Deze tuigen zijn net als de autogordels speciaal ontworpen om uw hond veilig mee in de auto te nemen.
Lees ook onze blog over honden autogordels.
Een hondengordel in combinatie met een goed hondentuig voor in de auto houdt uw hond veilig.