woensdag 30 mei 2018

Welk hondenspeeltje beste voor uw hond

Het beste hondenspeelgoed voor uw hond

Westpaw Zogoflex hondenspeelgoed

Welk hondenspeelgoed is geschikt voor uw hond? Is het hondenspeeltje al weer stuk? Waar ligt dat aan? Aan de hond die alles sloopt? Of aan het speeltje dat niet de juiste vorm, het juiste materiaal en de juiste grote heeft. Hieronder een antwoord op al die vragen.

Zogoflex hondenspeelgoed - Sterk en duurzaam

Honden kauwen

Wat is een goed hondenspeeltje? er is zoveel keuze. Hondenspeeltjes worden door de hond vaak gebruikt als kauwitem. Niet elk hondenspeelgoed kan gebruikt worden als kauwitem, ookal is het een sterk speeltje.

Een hond heeft een behoefte om te kauwen. Honden gaan liggen en met zijn kiezen uitgebreid kauwen. Honden hebben sterke kaken, om goed te kunnen malen. Ze hebben geen extra gereedschap als een mes en vork. Kauwen is niet alleen negatief. Het is ook goed voor de hond. Kauwen masseert het tandvlees en verzorgt de tanden van de hond. Vooral tijdens het wisselen van de tanden hebben pups een sterke behoefte om te kauwen. Het onderzoeken van nieuwe dingen gebeurt bij veel pups ook door het in de mond te nemen.

Kauwen zorgt voor afleiding. Het is een uitstekend tijdsverdrijf. Er wordt tijdens het kauwen endorfine aangemaakt. De endorfine geeft uw hond een ontspannen en rustig gevoel. Er is wel een nadeel van het kauwen. Kauwen op hondenspeeltjes sloopt vaak het hondenspeelgoed. Een hondenspeeltje kan tegen een beet. Maar het liggen kauwen met de keizen of knagen met de tanden, zijn veel speeltjes niet tegen bestand.

Geen duurzaam hondenspeeltje

Een baas is soms verontwaardigd als een hondenspeeltje snel kapot is. Een goede keuze uit materiaal maar ook vorm en grote verlengt de duurzaamheid. De juiste keuze van het hondenspeeltje verlengt de duurzaamheid. Waar moet u op letten bij het kopen van een hondenspeeltje.
Sterk hondenspeelgoed met beloning - Zogoflex tux

Bijten op hondenspeelgoed

Een hondenspeelgoed kan tegen een hondentand. Het echt gaan slopen, kauwen op een speeltje is wat een hondenspeeltje snel kapot maakt. Het slopen en gaan kauwen op een speeltje is ongewenst gedrag. Voor het kauwen is wel echt kauw speelgoed of dentals hondenspeeltjes verkrijgbaar. Deze speeltjes zijn sterk en speciaal voor het kauwen gemaakt.
Veen hondenspeeltjes kunnen niet tegen echt kauwen, ondanks dat ze sterke hondenspeeltjes zijn. Veel hondenspeelgoed kan wel tegen een hondentand. Het echt gaan liggen kauwen als op een kauwbot, is niet de bedoeling van hondenspeeltjes. Geef uw hond dan een kauwsnack.
West Paw hondenspeelgoed Rowdies - sterke pluche hondenspeeltje met Zogoflex

Spelen met de baas

Vaak zijn de hondenspeeltjes bedoeld voor het samen spelen met de baas. Het apporteren in het park of de tuin, een trek spelletje en meer. Samen spelenderwijs leren. Baas en hond raken ook nog energie kwijt en krijgen beweging. Samenspel helpt bij het opbouwen van een band tussen hond en baas. De hond leert zo spelender wijs wat af of los is.
Westpaw Zogoflex Rowdies

Alleen spelen met een speeltje

Hondenspeeltjes voor het alleen spelen zijn vaak kauwspeeltjes. Een kauwspeeltje heeft vaak het doel om het gebit schoon te maken. Het is ook een goed tijdsverdrijf. Een belonings speeltje heeft een lekkere beloning als een hondenbrokje of een hondensnoepje. Door draaien, kauwen en kantelen wordt de hond beloont met een hondensnack.

De beste hondenspeeltjes voor uw hond.

Wat zijn de beste hondenspeeltjes voor uw hond? Helaas is deze vraag niet zo simpel te beantwoorden. Dat verschilt per hond. Wat vindt uw hond leuk om mee te spelen.
Wij kunnen niet een eenduidend antwoord geven op deze vraag. Dat is afhankelijk van de hond. Wat vindt de hond leuk? Maar er zijn wel een aantal regels.
Zogoflex tizzi hondenspeelgoed

Grote van het speeltje

De grote van een hondenspeeltje is bepalend voor het juiste speelgoed. Te klein hondenspeelgoed kan gevaarlijk zijn voor uw hond. Het levert verstikkingsgevaar op omdat ze een te klein hondenspeeltje volledig in de bek kunnen nemen en in kunnen slikken. Ook kan het gevaarlijk zijn voor darmen en maag. Vaak zijn er diverse maten van een speeltje verkrijgbaar.
Wees voorzichtig met een lint, elastiek of een touw. Honden vinden dit interessant, maar het is geen veilig hondenspeelgoed. Een speeltje die kapot gebeten is of waar een scheur in zit kan beter worden weggegooid. Regel; Hondenspeelgoed is aan vervanging toe zodra het uit elkaar dreigt te vallen.

Beste vormgeving

De vormgeving is van belang voor de keuze van het juiste hondenspeelgoed voor uw hond. Een recht speeltje heeft de hond goed houvast op. Met die houvast heeft de hond ook de kans om flink op het speeltje te gaan kauwen. Sommige materiaal is daarvoor geschikt. Maar pluche speeltjes of zachte speeltjes in een botvorm zijn niet geschikt voor een slopende hond. De juiste vormgeving geeft de hond geen kans om volledig kracht op een speeltje te zetten. Kies bij honden die veel slopen een ronde of ovalen vormgeving. Ga niet voor klein maar kies de juiste grote. Dat bevordert de duurzaamheid.

Beste materiaal

Recyclebaar plastic

Een hondenspeeltje van plastic is een goed keus voor slopende honden. Op een kunststof hondenspeeltje kan gebeten worden en kan gebruikt worden voor apporteren. Dit hondenspeelgoed is vaak erg duurzaam. Zogoflex of Zogoflex air van West Paw heeft een levenslange eenmalige omruilgarantie als het hondenspeeltje echt kapot is. West Paw maakt hondenspeelgoed van recyclebaar plastic. Het heeft een CE certificering. Dat betekend dat het veilig is voor hond en kind.

Brandweerslang

Een brandweerslang is sterk. Van dit materiaal worden hondenspeeltjes gemakt. De hond kan er zijn tanden in zetten en bijten. Een brandweerspeeltje is er in verschillende vormen. Gevuld, massief of plat. Een gevulde versie is vaak flexibel. De buitenzijde maakt dit speeltje sterker dan pluche hondenspeeltjes.
Hondenspeelgoed - Jolly hondenspeeltje

Hondenspeeltje met een Piep

Veel hondenspeeltjes hebben een piep. Er zijn honden die een piep veel laten piepen. Anderen willen het geluid stil hebben. En stil hebben betekend vastpakken, schudden en gooien. Een piep wakkert het instinct aan. Andere honden reageren te sterk op piepend hondenspeelgoed. Speel dan samen met de hond. De duurzaam van een speeltje wordt zo verhoogd en u houdt de controle over de inspanning van de hond. Wordt de hond te druk, dan is het een teken om te stoppen met spelen.
Er zijn ook honden die een piep maar niets vinden en zelfs bang zijn van het geluid. Dan bestaan er genoeg speeltjes zonder geluid.

Touw

Touw kan gebruikt worden voor apporteren of een trek spelletje met uw hond. Touw is van nature vrij duurzaam, maar door de vormgeving en het materiaal niet onverwoestbaar. Hou uw hond in de gaten, dat er niet te veel af gebeten wordt. Dan is een speeltouw aan vervanging toe. Ook hier is het belangrijk om de juiste grote te kiezen. Het gewicht is niet zo probleem. Ook hier geldt dat samen spelen de levensduur van het speeltouw verlengt.
Pluche hondenspeelgoed

Pluche speeltjes

Er zijn honden die van knuffelen houden. En van zachte materialen. Vaak neemt uw hond een knuffel overal mee naar toe. En slaapt de knuffel naast de hond in de mand. Een hondenknuffel is leuk maar niet ideaal voor echte slopers. Er zijn pluche hondenspeeltjes met of zonder vulling. Er zijn honden die een knuffel leuk vinden als de vulling er uit is. Daarvoor zijn speciaal oa de Skinneeez ontwikkeld.
Tip voor de pluche hondenspeeltjes
Skinneeez  zijn zachte hondenspeeltjes zonder vulling.  hondenspeelgoed zonder vulling. Rowdies zijn hondenspeeltjes met een combinatie van Hardytex en zogoflex. Pluche materiaal met een sterke basis.
Dogwood hondenspeelgoed alternatief voor tak of stok

Stokken uit het bos

Er worden hele bossen leeggesleept door honden die gek zijn op stokken. De grootste takken worden weggesleept. Maar een stok is niet geschikt als een hondenspeeltje. Met een tak apporteren is een leuk spelletje met uw hond. Maar het materiaal is gevaarlijk voor gebruik als speeltje. Een hond is een hondenbot gewend, wat harder is dan een tak. Met een harde beet kan de tak vernield worden. Dit kan gevaarlijk zijn. Bij het vernielen ontstaan er splinters die in de bak , slokdarm of gehemelte komen. Er zijn zo al veel honden bij de dierenarts gekomen. Als uitstekend alternatief is er de Dogwood van Petstages en Zogoflex Echo.
Kurgo hondenspeelgoed Skipping Stones - Drijvend hondenspeeltje voor het apporteren

Hardheid

Voor honden die veel slopen is het ook goed om naar de hardheid van het materiaal te kijken. Voor slopers kunt u beter kiezen voor een massief hondenspeeltje. Een massief speeltje is sterker en duurzamer. Houdt uw hond wel van een hondenspeeltje die wat mee geeft? Dan is de Zogoflex Air van Westpaw. een goede optie. Deze sterke, duurzaam,  en massief speeltjes geven de hond net de flexibiliteit die het zoekt. Ook voor de Zogoflex Air geeft West Paw de eenmalige omruilgarantie.
Apporteren - hondenbal

Apporteren met uw hond

Het werpen van een bal is het tijdsverdrijf van veel honden. Gooien, stuiteren en apporteren. De tennisbal is het meest gebruikte apporteer item. Een hond kan er ook makkelijk op kauwen. Een tennisbal is goedkoop. Alleen is de structuur voor een hondentand niet goed. Het alternatief is een echte hondenbal. Een echte hondenbal is wel iets duurder, maar gaat langer mee dan een tennisbal. Het is beter voor de hond zijn gebit.
Een frisbee is ook geweldig om mee te apporteren. Een frisbee van hard materiaal kan ver weggegooid worden. Maar is minder geschikt bij het vangen. Een echte hondenfrisbee is gemaakt van zacht rubber of nylon. Dit is beter voor de mond van uw hond. Maak het apporteren een extra uitdaging met hondenspeeltjes die onvoorspelbaar stuiteren. Dat geeft een extra dimensie aan het apporteren met uw hond. De Zogoflex Tizzi is een voorbeeld van zo'n hondenspeeltje.
Voor een combinatie apporteren en trekwedstrijdje is de Zogoflex air Wox een aanrader. Een ongelijk gevormde bal geeft ook een onvoorspelbaar stuiter effect. En een bal met een touw eraan kan extra ver geworpen worden.

Goed hondenspeeltje voor uw hond?

Goed hondenspeelgoed voor uw hond heeft te maken met diverse factoren. De juiste grote is een belangrijke factor. Kijk ook of het hondenspeelgoed past bij uw hond. Sloopt uw hond veel? Dan heeft hij niet veel aan een pluche speeltje. Vindt uw hond het te gek om te apporteren? dan is een hondenbal, hondenfrisbee of ander apporteer item ideaal. Ga uit van de hond. Het is een goed hondenspeeltje als uw hond er graag mee speelt.
Er bestaan ook denkspelletjes voor uw hond, De hondenpuzzels. Uw hond moet een kleine opdracht uitvoeren om een beloning te krijgen. Dit zijn ideale speeltjes voor honden die fysiek niet veel kunnen. Voor honden die al wat ouder zijn, herstellend van een operatie of voor als het buiten hondenweer is. Denk aan de hondenpuzzels.
Hond sloopt hondenspeelgoed

Slopen van hondenspeelgoed


Vaak sloopt een honden zijn hondenspeeltje. Er is sterk hondenspeelgoed, Zogoflex en Zogoflex air van Westpaw met een unieke eenmalige omruilgarantie. Als het speeltje kapot is krijgt u gratis eenmalig een nieuwe. Dat geldt ook als het gesloopt is door uw hond. Het echt gaan kauwen en knagen op een speeltje is slopen. Een hondenspeeltje is bedoeld om te spelen. Als uw hond behoefte heeft om te kauwen, biedt uw hond dan een kauwsnack aan. Laat uw hond er aan wennen dat spelen een uitdaging is.
Tegen slopen is weinig hondenspeelgoed bestand. Ookal is het sterk speelgoed. Een echte sloper krijgt veel speeltjes kapot. Een goede keuze van materiaal vorm en grote verlengt de duurzaamheid. Kies een hondenspeeltje met uw verstand en niet omdat het zo leuk is.

Pup bijt op hondenbal

Houd toezicht tijdens het spelen

Het advies is om uw hond onder toezicht te laten spelen. Begeleid de hond tijdens het spelen. De de juiste vorm en maat voor uw hond. Een te klein speeltje kan gevaarlijk zijn. Honden hebben kaken die erg sterk zijn. De kracht wordt ook op een hondenspeeltje gebruikt, Sterk hondenspeelgoed, in de juiste maat en het leren spelen zorgen voor veel speelplezier. Ligt uw hond te kauwen, dan is het speelkwartier voorbij en biedt u een hondensnack aan. Met toezicht tijdens het spelen vergroot u de duurzaamheid van een hondenspeeltje en is het veilig voor uw hond.